lördag 21 juni 2008

Midsommarskutt från dagen till natten

Midsommarstångsresandet på Skogsnäs missade vi (det var en gethage som behövde få lite mera ström för att hålla busarna inne) men vi kom dit lagom till dansen runt den. En rejäl hop med spelmän stod för musiken medan mångfallt flera barnfamiljer dansade och sjöng alla sångdanser vi kunde. Barnen trivdes så ordentligt så det nästan inte ens hjälpte med att locka med jordgubbar för att få hem dem.

Vädret var härligt fläktande så jag fick ordna med matbord ute. Detta innebar att jag resten av kvällen fick gå med stickande underarmar efter att rensat fram rabatten ur nässelsnåret. Pappa tog fram lien och sedan gräsklipparen för att fixa "golvet" och mamma blandade till sangria medan syrran rensade jordgubbar... Ubbe passade på att fira första semesterdagen med att unna sig en mittpådagenlur. Sen frossade vi i jordgubbar med gräddmjölk och maskrossirap.

Midsommarmiddagen blev så sen så den intogs inne. Stärkt av sill och nubbe cyklade jag, utan att få med någon annan, till Skogsnäs kulturhus. Där dansades det ordentligt till Skavers tills solen tog sin korta tupplur. Utanför fortsatte buskspelet men den varma hann inte riktigt börja värma innan jag drev hem cykeln i rasande fart genom nattdaggens kyliga sommarnatt vid tretiden. Här följer lite bilder av sämre kvalitet men med ganska mycket av nattens känsla:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du har då haft en jättetrevlig midsommarafton!
Det har även jag haft dock utan levande musik!
Maskrossirap????
Trevlig fortsättning på midsommaren!

mvh, Anja

Torparfrun sa...

Maskrossirap är ett avkok på maskrosblommor och citron som jag kokat ihop med socker till sirapskoncistens. Jättegott till jordgubbar och glass eller lagrad ost.
Jotack, midsommardagen tillbringades bla 3 timmar på islandshästtur i Ramseles nipor.

Anonym sa...

Tufft att cykla ensam till dansen. Dagenefter aktiviteten skulle skogsfrun gärna hängt med på, alltid roligt att rida andra hästar än sina egna;)

Torparfrun sa...

Men det stämnde som syrran sa: Du kommer att träffa en massa du knner där att pratamed.