onsdag 25 juni 2008

Ett dygn extra i veckan!

Äntligen har vi fått igång mesegrytan i nya kokrummet. Nu kan vi koka fyra gånger så mycket vassle till mese per gång. Vi slipper springa en hel dag och lägga in ved under grytan. Dessutom behöver vi inte hugga den veden. Inte heller behöver vi bära vassle uppför backen över hela gården. Jag behöver inte jobba nattpass för att slutföra mesekoket.
Helt förvirrad blev jag av att före fem kunna avsluta en ystningsdag. Vad skulle jag göra nu? Jo spela fotboll mot Sagas knattelag. Barnen vann mot föräldrarna med 3-1!

5 kommentarer:

Anja sa...

Brist på energin tycks inte du lida av ;-)!
När du berättar om dina göromål - förflyttar jag tillbaka i tiden så där femtio år.

Ha det gott och hälsa Saga (Satu på finski)
mvh,Anja

skogsfrun på dal sa...

Bra att kunna rationalisera. Tror jag det att barna vann! med spring i bena:)

Anonym sa...

Vad skönt för dig att det blir lite lättare att fixa till mesen.

Vet du att spela mot knattelag är förenat med livsfara...sägs av egen erfarenhet.
Två gånger har jag varit med och spelat och fasiken småkillarna for som bålgetingar runt fötterna...vi mammor hade minsann inga benskydd.
Men jag klarade mig ifrån större skador men värre var det med en annan mamma...hon bröt benet i en kanttematch. Stackarn...precis i början av sommaren. Där satt hon vid badet med benet helt inbakat i gips...men det är längesen och vi kan skratta åt det.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Torparfrun sa...

Dom här knattarna har just lärt sig sparka på en boll. De är kring sexår allihop så någon risk för benbrott är det inte. Problemet var att de var så många fler n vi och så var höga och hårda skott bannlysta.