torsdag 27 augusti 2009

Bilder från smaklustmässan

Det var många intryck och långa intensiva dagar i Stockholm. Vi åkte ner redan på torsdagen för att innan mässan hinna träffa våra två flickor som varit med mormor och morfar flera veckor. Vi möttes av dem som kom rusande upp i famnen på oss.
På fredagmorgonen for vi iväg till Tantolunden för att ställa i ordning vårt säljställe. Dagen innan hade de flesta andra från Västernorrland redan fixat i ordning vårt tält till det snyggaste på området (det var inte bara vi som tyckte det!). Vi sålde mellan 10 och 21 på fredag och lördag samt till efter 16 när vi skulle ha stängt på söndagen. Här är självaste säljdrottningen, Synnöve Häggdin, i farten.Fredag var den lugnaste dagen när vi hann med att se oss omkring lite själva också. Här står våra två inkastare Kerstin Kårén och Marianne Hansson och lyssnar på Görel som invigde vårt ställe. Otroligt häftigt att hitta så många mathantverkare och deras produkter samlade på samma ställe. Det fanns otaliga smaksensationer att smaka på och köpa med sig hem. Västkusten hade förstås mat från havet medan samerna hade renkött och björnkött i alla former. Vi stoltserade med surströmming, tunnbröd, mandelpotatis, älgörtsdoktor, glass och marmelad och ostar från både ko-, får- och getmjölk. Dessutom hittade Saga i tältet för unga mathantverkare en fotograf som stylade upp med mat och tog kort på ansikten. Klara hittade en glass som matchade hennes klänning :-)
På lördagen var det tjockt med folk på hela området och jag och Urban stod brevid varandra och sålde tandem. Roligt att så många verkligen sken upp när de fick smaka på våra ostar. Dessutom kom det folk i branschen som erkände för mej att min mese var mycket godare än deras - något som verkligen känns som en fjäder i hatten. Tyvärr hade jag anmält mej för sent till tävlingen så mina produkter fick inga pris men både Strömmens gårdsmejeri och Rotsjö gård blev belönade. Tre guld och ett brons till Strömmens ostar och ett silver till Rotsjö gårds "Feta Greta" i oljemarinad. Det var fint!
Söndagen köpte besökarna som besatta, det var ju sista chansen nu innan vi packade ihop alla och for iväg hem igen till våra landsändar. Jag hann inte förän 15.30 hämta lite mat till oss - brasilianskt blev det!

Inga kommentarer: