Oj, den kombinationen har jag aldrig testat. Jag har bara mumsat på dom var för sig, inte på en och samma macka. Föresten, jag har funderat på den där vällagrade osten från förra sommaren. Hur länge kan du lagra en sådan?
Om den vällagrade osten hålls i ett kallt kylskåp så håller den nån månad till. Den mognar lite eftersom men så småningom kommer ammoniaksmaken att ta över för mycket. Du bestämmer med dina smaklökar när den är för gammal, den blir inte hälsovådlig med åren.
Meåfors, Ramsele, Västernorrland, Sollefteå, Sweden
Jag heter Tove Graeffe och driver Meåfors getgård tillsammans med min man Urban. vi tillverkar getost och getmese med utsikt över våra ängar mot Fjällsjöälven.
3 kommentarer:
Oj, den kombinationen har jag aldrig testat. Jag har bara mumsat på dom var för sig, inte på en och samma macka.
Föresten, jag har funderat på den där vällagrade osten från förra sommaren. Hur länge kan du lagra en sådan?
Om den vällagrade osten hålls i ett kallt kylskåp så håller den nån månad till. Den mognar lite eftersom men så småningom kommer ammoniaksmaken att ta över för mycket. Du bestämmer med dina smaklökar när den är för gammal, den blir inte hälsovådlig med åren.
Åh, "en vit o en brun" är ju hur gott som helst. Fast jag vill gärna ha den i form av en "stut" Ihoprullad i tunnbröd.
Skicka en kommentar