lördag 13 februari 2010

Sol på djuren

Vi har inte varit bortskämda med soliga dagar i behaglig temperatur denna vinter men när den kommer så passar alla på att njuta.

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Men ååå, tack för ljuvliga bilder!

Anonym sa...

Tack för nya bilder

Babo

Mian sa...

Getterna blir jag helt förälskad i!

Unknown sa...

Hej! Måste bara få skriva och berömma din blogg! Väldigt inspirerande läsning och fina bilder! Lever ni på getterna?

/ Sofie (stadslantis.wordpress.com)

Torparfrun sa...

Tack Sofie och ni andra. Jag jobbar bara med getterna, min man har deltidstjänst i Ramsele. Jag gör getost och getmese av getmjölken som jag säljer i mest på marknader här i trakterna, men även i gårdsbutiken och i några lokala affärer.
Se även "Meåfors Getgård" länk på sidan och på facebook.

Marie sa...

Måste instämma med Sofe! En blogg i min smak, jag kommer definitivt att kika in titt som tätt:)

{sa sa...

Nu ska man ju inte förmänskliga djuren, men getterna ser helt klart nöjda ut! Fåren ser bara nöjda ut när man kliar dem under hakan... Och när de får tillräckligt med havre (Kan ett får få tillräcklig
med havre utan att det blir så mycket att de kräks? Jag tror att de kräks om det blir för mycket kraftfoder i förhållande till grovfodret. Vad tror du?)

Torparfrun sa...

Jag tror definitivt de kan få för mycket kraftfoder. Gräsätarna är gjorda för att äta gräs (grovfoder). Magen mår antagligen mycket bättre av en stor grovfoderstat och då kan de också ta tillvara näringsämnena bättre. Mina kor får bara grovfoder och mineraler. De har fast skit inte rinnande som mjölkkor som får mycket kraftfoder.