måndag 8 februari 2010

Jokkmokks marknad

Många roliga möten bland människorna som kom från hela europa. Lördagen var vacker men ack så kall. Här är kolonnen med bilar på väg in till Jokkmokk på Luleåvägen. Vi kör precis över polcirkeln :-)Många färggranna vackra kläder gick förbi. Här är den mest orginella shoppingväskan.
Barnen hade en egen snöparka att leka i.Mycket skinnhantverk i alla varianter fanns både i stånden och på folk.
..och det var inte bara vi som hade gott med oss. Man kunde köpa gravat renkött, rökt regnbåge, fisk från havet, renkött och korvar i mängder och så vår kaffeost av färsk getost som sålde slut redan på fredagen.

6 kommentarer:

SpinMeAYarn sa...

Fina bilder och mycket intressant för en sån som jag, som bor väldigt långt borta, att kunna se dina bilder av marknaden i Jokkmokk, inspirerande och kanske ett resmål om något år!
liz

Torparfrun sa...

Jo det var många nerifrån europa som var på marknaden. Jag fick träna min engelska.

Anonym sa...

Service utan funktion

Fungerar inte kommentarerna tydligen på google

Anonym sa...

Jo nu vart Gooogle igång igen! tack Google.. Skulle bara säga att det var fantastikt med verifieringsordet Reindere.

Och först och främst tack för all god ost från er! Från Katarina och Lars Eric, Borgå - Junsele - Solna.

www.junselebyar.se
www.vildavastra.se

Anonym sa...

Wowo! Ser helt sjukt idylliskt ut!!
Klaffen

Torparfrun sa...

Det är helt sjukt. Pälsar från alla tänkbara djur, både på människor och till salu. Knallar med välsmorda käftar som säljer mest riktiga rejäla saker som renkött, fisk, ripor, ull, skinn, varma kläder och handgjorda smycken. Matställen i kåtor där man dricker buljong liggande på renskinn runt elden i mitten eller stora riktiga restaurangtält där man väljer från en samisk meny med gravat renkött, suovas, lingon och sitter bekvämt som på en riktig restaurang. Ja det var mycket mera också renrace, snöpark till barnen, hantverksmarknad i en skola (varmt) och suovas istället för kebab i korvkioskerna.