onsdag 29 april 2009

Vårens första getpromenad


Fint väder och en lucka i arbetet - det blev en vårpromenad med getterna. Vi gick till kraftledningsgatan, där finns det en massa gott som ändå inte får växa upp till stora träd.Jack hjälpte till att hålla ordning på tanterna och småttingarna som kom med.

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det låter helt sanslöst på nåt vis ...

Får ni verkligen med er alla hem sen?
Man tycker att dom skulle spridas för vinden som maskrosfjun .. men det är klart .. ni har ju vallhund?

Caprifool sa...

Nu är det ju så med getter, att dom följer efter en.

Torparfrun sa...

Det är inte så svårt. Getter är flockdjur och håller ihop, speicellt om det finns en läskig vallhund i närheten. Flocken följer ledargeten och får man bara henne att förstå vart de ska så går de åt rätt håll. Går hon fel så beordnar man vallhunden att ställa sig i vägen, han håller också reda på eventuella eftersläntrare eller äventyrare som inte följer flocken.
Dessutom ser getterna mej som en ledarget så ropar jag eller går åt ett visst håll så kommer de ditåt också. Kul är det att samspela med så många djur samtidigt :-)

Linda sa...

Åh, jag är grymt avis på dig som har kommit dit du är. Längtar tills Strike och jag kan göra så där med. Mera mera träning.

Ha det så gott!

Mvh Linda & Strike

Torparfrun sa...

Tja, vi är inte så bra på att träna men Jack får alltid vara med och hjälpa till och det blir ju träning det med, men alltid i "skarpa" situationer ;-)