torsdag 6 november 2008

Kött är vackert


En marmorerad välhängd bit entrecote (N3K i vår frys) från ett djur som druckit sin mjölk ur komammans spene och vandrat hela sommaren på betesmarkerna i våra nipor, druckit ur fjällsjöälven och aldrig smakat kraftfoder. Kan det bli annat än gott? Dessutom är det vackert!

7 kommentarer:

Anonym sa...

JO nog lät det gott alltid. Men mer om det kan jag komentera efter att jag har varit på Seminariet i Ramsele på lördag.. I Svars lokaler.
Men det där köttet lät ju så ekologiskt och friskt som det kan blir så det finns nog inga negativa invändningar.

Anonym sa...

Nu blir jag upprörd..! :-( Hur kan du tycka ett stycke dött kött är vackert?! Var det inte mer livfullt och charmigt när kalven levde och fick springa runt i hagen. Jag förstår att ni köttätare må tycka det är gott men att det är vackert?? Med tanke på vad det är..?!
/Din lillasyster som blir ännu mer vegetarian nu

Anonym sa...

Hur härligt som helst. När man har sådant kött är man rik. Tänk alla som måste gå på ica eller konsum för att köpa köttet som man inte har en aning om vart det kommer ifrån och hur det har haft det....

Torparfrun sa...

Emmeli: Det blir inressant att få se rapporter från eminariet!
Lillasyster: Har du funderat på varför vi har så vackra solnedgångar? Ju mera avgaser i luften desto färggrannare! Dessa djur har jag njutit av flera gånger, först av deras upptåg och skönhet i hagen ch sen som vackert kött och så småningm i gomen!
Linda: Jo vi är priviligerade mende som inte har egna djur kan alltid ta kontakt med en skysst köttdjurshållare och be att få köpa en del av ett djur. Det blir nog dessutom billigare än at köpa samma bitar i affären.

Anonym sa...

oh ja visst blir det mkt billigare. Men det är inte så lätt att få tag i inte här där vi bor, fast å andra sidan så har jag inte det bekymmret då vi har egna nötdjur bla.

Anonym sa...

Kan du inte sätta dit en annan bild..? Jag har din blogg som en av mina startsidor och jag längtar efter en bild som inte är kött...
kramkram

Torgny sa...

Kötta på hälsar EGON med, viss avundsjuka.